Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Batenburg vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Batenburg? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform lees je praktische informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Batenburg!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-batenburg-6634

Vloerverwarming laten leggen in Batenburg

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. In die situatie heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende soorten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, parket, laminaat, vinyl, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Batenburg zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Wijchen en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Batenburg

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna bekijk je meer over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Batenburg.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, Technea, Warmup, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Batenburg

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Batenburg

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Batenburg.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Batenburg kost globaal gezien tussen de €925,00 tot €2325,00. De precieze kosten hangen af van verschillende aspecten. Allereerst is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Batenburg (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€760 – €780
20 m2€825 – €1300€1050 – €1600
40 – 45 m2€2325 – €2800€2525 – €3300
70 m2€3800 – €4500€4050 – €4800
90 m2 +€5100 – €5775€5650 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: sommige vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok verstrekken we een toelichting / de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Batenburg? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Appeltern, Ewijk en Altforst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Wijchen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.wijchen.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Batenburg?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.375 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt bepaald door het geselecteerde product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Batenburg, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6634.

Plaats een reactie