Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Niftrik vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Niftrik? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je bruikbare informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Niftrik!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-niftrik-6606

Vloerverwarming laten leggen in Niftrik

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, slaapkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende keuzes zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerafwerking als tapijt, tegels, linoleum, vinyl, laminaat, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Niftrik eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Wijchen en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming experts nabij Niftrik

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok tref je nuttige informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Niftrik.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Vaillant, Nefit, Bosch, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, Warmup, WTH, Therminon0Niftrik

  Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Niftrik

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Niftrik.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Niftrik komen uit tussen de €1125,00 tot €1975,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allemaal facetten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de tabel hieronder verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Niftrik (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€755 – €810
20 m2€925 – €1300€1000 – €1550
40 – 50 m2€2275 – €2775€2675 – €3375
65 m2€3725 – €4425€4125 – €4900
80 – 90 m2€5200 – €5725€5750 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, wapening, noppenplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand check je samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Niftrik? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Heijen, Overasselt en Milsbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Wijchen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.wijchen.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Niftrik?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor 10 m2 tot zeker €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het geselecteerde model, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Niftrik, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6606.

Plaats een reactie