Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hernen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Hernen? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten delen we handige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Hernen!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-hernen-6616

Vloerverwarming laten leggen in Hernen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In die situatie mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, keuken, badkamer, woonkamer, toilet, gang. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende keuzes zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een betonvloer of vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, parket, vinyl, tegels, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hernen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg je offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Wijchen en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming installateurs regio Hernen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna tref je meer informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hernen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, ATAG, Remeha, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Danfoss, Warmup, Therminon, Technea0Hernen

  Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Hernen

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Hernen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een duurzame manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hernen liggen op gemiddeld €1125,00 tot €2450,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende zaken. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke factoren die de totaalprijs bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In onderstaande weergave tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hernen (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€755 – €810
25 m2€825 – €1200€1075 – €1500
40 – 45 m2€2350 – €2800€2600 – €3300
65 m2€3825 – €4450€4200 – €4900
90 m2 +€5250 – €5725€5550 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna check je in het kort de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hernen? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Balgoij, Bergharen en Nederasselt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Wijchen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.wijchen.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hernen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.175 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het type systeem, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hernen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6616.

Plaats een reactie