Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leur vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Leur? Dit is een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal ontdek je uitgebreide informatie over de verschillende typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Leur!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-leur-6615

Vloerverwarming laten leggen in Leur

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer, keuken. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In diverse huizen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een betonvloer of vloerbedekking zoals vinyl, PVC, tapijt, tegels, laminaat, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Leur zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Wijchen en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming experts nabij Leur

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. Hieronder vind je meer info over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Leur.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouw-installatie

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, Danfoss, e-Heat, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Leur

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Leur

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Leur.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een duurzame manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leur liggen rond de €1100,00 tot €2125,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door diverse aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leur (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€755 – €785
20 – 25 m2€825 – €1325€1150 – €1625
40 – 50 m2€2325 – €2750€2600 – €3400
60 – 65 m2€3775 – €4500€4175 – €4875
85 – 90 m2€5100 – €5775€5700 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele soorten geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave delen we in het kort meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leur? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Nederasselt, Hernen en Overasselt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Wijchen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.wijchen.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Leur?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het gekozen model, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leur, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6615.

Plaats een reactie