Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veelerveen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Veelerveen? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we veel info over de verschillende soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Veelerveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-veelerveen-9566

Vloerverwarming laten leggen in Veelerveen

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan delen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, badkamer, keuken, woonkamer, gang. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, PVC, tegels, laminaat, tapijt, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Veelerveen zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Westerwolde en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Veelerveen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema tref je aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Veelerveen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Veelerveen

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Veelerveen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Veelerveen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een voordelige manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Veelerveen liggen tussen de €1175,00 – €2175,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere onderdelen. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige onderdelen die de prijzen bepalen: het type systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende tabel delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veelerveen (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€775 – €790
20 – 25 m2€925 – €1200€1075 – €1650
40 – 50 m2€2350 – €2800€2525 – €3350
70 m2€3725 – €4475€4025 – €4875
80 – 85 m2€5225 – €5675€5550 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Groningen).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: sommige vloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave delen we een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veelerveen? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Ter Apelkanaal, 2e Exloërmond en Ter Apel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Westerwolde is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.westerwolde.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Veelerveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.250 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het soort installatie, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veelerveen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9566.

Plaats een reactie