Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Waal vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in De Waal? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal bekijk je alles over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Waal!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-de-waal-1793

Vloerverwarming laten leggen in De Waal

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. In dat geval weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, toilet, badkamer, slaapkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste systemen zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, tegels, parket, linoleum, PVC, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in De Waal zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Texel en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installateurs nabij De Waal

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze komt tot stand door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de volgende bullets vind je handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier kan zeer interessant zijn. Vooral bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in De Waal.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Relatief snel te leggen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, AWB, Vaillant, Intergas, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, Warmup, Danfoss, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in De Waal

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in De Waal

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in De Waal.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een duurzame manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Waal schommelen tussen de €1100,00 – €2425,00. De geldende tarieven worden bepaald door allerlei aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige zaken die de prijzen bepalen: het type installatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Waal (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€765 – €785
25 m2€950 – €1300€1125 – €1475
40 – 45 m2€2350 – €2800€2600 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4375€4075 – €4875
80 m2 +€5225 – €5750€5700 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, wapening en arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Disclaimer: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of winkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna check je samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Waal? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Den Burg, De Cocksdorp en Huisduinen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Texel krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.texel.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in De Waal?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Waal, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1793.

Plaats een reactie