Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Burg vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Den Burg? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vind je alles over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Den Burg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-den-burg-1791

Vloerverwarming laten leggen in Den Burg

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door die keuze heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, gang, berging / schuur, badkamer, woonkamer, toilet. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende types zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tapijt, parket, linoleum, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Den Burg op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail bieden wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Texel en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Den Burg

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets tref je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Den Burg.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, Vaillant, Intergas, AWB.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Therminon, Technea, WTH, Warmup0Den Burg

  Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Den Burg

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Den Burg.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een goedkope manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Burg schommelen tussen de €1025,00 tot €2075,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei facetten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die de totaalprijs bepalen: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Burg (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€750 – €780
25 m2€900 – €1325€1025 – €1650
45 – 50 m2€2300 – €2875€2575 – €3400
65 – 70 m2€3775 – €4400€4025 – €4825
80 – 90 m2€5225 – €5750€5500 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand bekijk je kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Burg? In het gedeelte hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Julianadorp, Oudeschild en Den Oever.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Texel is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.texel.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Den Burg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.375 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type installatie (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Burg, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1790, 1791.

Plaats een reactie