Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudeschild vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Oudeschild? Vloerverwarming is een verwarmingstype die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over de actuele soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudeschild!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-oudeschild-1792

Vloerverwarming laten leggen in Oudeschild

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Met die beslissing ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, gang, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, woonkamer. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, linoleum, parket, PVC, tapijt, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oudeschild op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Texel en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming installatiebedrijven nabij Oudeschild

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In de volgende bullets bieden we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Oudeschild.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Nefit, Intergas, ATAG, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Danfoss, Magnum, Warmup, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oudeschild

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Oudeschild

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oudeschild.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een slimme manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudeschild kost globaal gezien tussen de €925,00 – €2175,00. De definitieve prijzen komen tot stand door velerlei factoren. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige facetten die de prijs bepalen: het soort installatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudeschild (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€755 – €790
20 m2€925 – €1200€950 – €1525
40 m2€2250 – €2800€2550 – €3275
60 – 70 m2€3750 – €4425€4175 – €4725
80 – 85 m2€5100 – €5675€5600 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Advies: meerdere vloertypes zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudeschild? In de tabel hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Huisduinen, De Waal en Julianadorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Texel heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.texel.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oudeschild?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €875 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.200 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudeschild, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1792.

Plaats een reactie