Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwartebroek vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Zwartebroek? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website delen we alles over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Zwartebroek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-zwartebroek-3785

Vloerverwarming laten leggen in Zwartebroek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, gang, slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als laminaat, vinyl, linoleum, tapijt, tegels, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Zwartebroek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Barneveld en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs regio Zwartebroek

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In de lijst hierna lees je praktische informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zwartebroek.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Intergas, ATAG, Remeha, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Therminon, Magnum, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zwartebroek

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zwartebroek

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Zwartebroek.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwartebroek kost globaal gezien tussen de €1000,00 – €2450,00. De definitieve prijzen hangen af van allemaal factoren. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwartebroek (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€755 – €810
20 – 25 m2€800 – €1325€1100 – €1500
40 – 50 m2€2300 – €2800€2700 – €3225
65 m2€3825 – €4500€4125 – €4750
80 m2 +€5150 – €5775€5500 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: diverse vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna tref je kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwartebroek? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Voorthuizen, Achterveld en Stroe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Barneveld heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.barneveld.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zwartebroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 10-15 m2 tot wel €5.650 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het soort installatie (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwartebroek, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3785.

Plaats een reactie