Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Hoorn vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Den Hoorn? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten check je veel info over de veel gekozen soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Den Hoorn!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-den-hoorn-1797

Vloerverwarming laten leggen in Den Hoorn

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In die situatie heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de woonkamer, badkamer, slaapkamer, toilet, keuken, berging / schuur. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende soorten zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tapijt, laminaat, vinyl, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Den Hoorn op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Texel en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming experts omgeving Den Hoorn

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema vind je aanvullende info over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds populairder. We zien het met name bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Den Hoorn.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, ATAG, Vaillant, AWB, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Technea, Magnum, WTH, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Den Hoorn

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Den Hoorn

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Den Hoorn.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een goedkope verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Hoorn kost globaal gezien tussen de €925,00 tot €2300,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige zaken die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Hoorn (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€755 – €785
20 – 25 m2€950 – €1200€1150 – €1625
50 m2€2200 – €2750€2600 – €3375
65 m2€3725 – €4425€4150 – €4725
80 – 90 m2€5225 – €5675€5675 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, tackerplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok vind je kort en bondig praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Hoorn? In het onderstaande overzicht check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in De Cocksdorp, Oudorp en De Waal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Texel is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.texel.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Den Hoorn?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor 10 m2 oplopend tot €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het soort model (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde model, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Hoorn, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1797.

Plaats een reactie