Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Koog vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in De Koog? Dit is een verwarmingstype dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten ontdek je praktische informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in De Koog!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-de-koog-1796

Vloerverwarming laten leggen in De Koog

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Zo heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, gang, keuken, slaapkamer, badkamer, toilet. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In sommige gevallen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, linoleum, vinyl, parket, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in De Koog alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail krijg je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Texel en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming installateurs regio De Koog

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets check je aanvullende details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in De Koog.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, ATAG, Bosch, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, e-Heat, Warmup, Technea, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in De Koog

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in De Koog

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in De Koog.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een goedkope verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Koog komen uit tussen de €1125,00 – €2000,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. veel factoren. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Koog (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€770 – €805
20 – 25 m2€850 – €1275€1075 – €1500
40 – 50 m2€2250 – €2850€2700 – €3225
60 – 70 m2€3775 – €4425€4025 – €4875
80 – 85 m2€5225 – €5775€5525 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder lees je een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Koog? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in De Waal, Den Hoorn en Oudeschild.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Texel kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.texel.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in De Koog?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor 10 m2 tot zeker €6.500 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het gekozen product, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Koog, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1796.

Plaats een reactie