Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuidoostbeemster vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Zuidoostbeemster? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten bieden wij uitgebreide informatie over de populaire typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zuidoostbeemster!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-zuidoostbeemster-1461

Vloerverwarming laten leggen in Zuidoostbeemster

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Met een professional ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als parket, vinyl, linoleum, PVC, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zuidoostbeemster eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Purmerend en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Zuidoostbeemster

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de lijst hierna vertellen we meer info over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Zuidoostbeemster.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Intergas, Nefit, Vaillant, AWB.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Zuidoostbeemster

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Zuidoostbeemster

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Zuidoostbeemster.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuidoostbeemster kost globaal gezien tussen de €1050,00 tot €1925,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allerlei facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve zaken die prijsbepalend zijn: het type systeem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuidoostbeemster (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€770 – €785
20 m2€850 – €1225€1125 – €1600
40 – 50 m2€2325 – €2875€2525 – €3400
65 m2€3825 – €4425€4175 – €4775
85 – 90 m2€5100 – €5725€5600 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: bepaalde vloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder vind je samengevat de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuidoostbeemster? Hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Watergang, Middenbeemster en Ilpendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Purmerend is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.beemster.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zuidoostbeemster?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €800 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.400 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het type installatie, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuidoostbeemster, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1461.

Plaats een reactie