Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordbeemster vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Noordbeemster? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts check je handige informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Noordbeemster!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-noordbeemster-1463

Vloerverwarming laten leggen in Noordbeemster

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In die situatie heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder delen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de woonkamer, badkamer, slaapkamer, toilet, gang, berging / schuur. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare installaties zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, parket, vinyl, laminaat, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Noordbeemster op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post ontvang jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Purmerend en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Noordbeemster

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze heeft te maken met jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming delen we meer uitleg over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Noordbeemster.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, AWB, Nefit, Vaillant, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Noordbeemster

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Noordbeemster

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Noordbeemster.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordbeemster komen uit tussen de €1225,00 tot €2500,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordbeemster (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €720€755 – €805
20 – 25 m2€825 – €1300€950 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2900€2650 – €3250
65 m2€3775 – €4500€4100 – €4875
80 – 90 m2€5100 – €5775€5750 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, verdeler, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: enkele types hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna verstrekken we kort en bondig extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordbeemster? In het gedeelte hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Zuidoostbeemster, Westbeemster en Wijdewormer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Purmerend krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.beemster.nl). Voor groene installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Noordbeemster?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort systeem (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordbeemster, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1463.

Plaats een reactie