Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schildwolde vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Schildwolde? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform vind je handige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Schildwolde!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-schildwolde-9626

Vloerverwarming laten leggen in Schildwolde

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Op die manier weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, gang, slaapkamer, badkamer, keuken, berging / schuur. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, linoleum, tegels, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Schildwolde eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) delen we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Midden-Groningen en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming experts nabij Schildwolde

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets check je aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Schildwolde.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Danfoss, Therminon, e-Heat, WTH0Schildwolde

  Een elektrisch model werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Schildwolde

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Schildwolde.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schildwolde liggen rond de €925,00 tot €2225,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schildwolde (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€765 – €795
25 m2€950 – €1250€950 – €1500
45 m2€2300 – €2850€2675 – €3275
65 m2€3700 – €4400€4125 – €4700
80 – 90 m2€5150 – €5700€5600 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, verdeler, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Groningen).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Advies: enkele afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schildwolde? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Luddeweer, Hellum en Lageland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Midden-Groningen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.midden-groningen.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Schildwolde?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.400 voor 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het gewenste model, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schildwolde, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9621, 9626.

Plaats een reactie