Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Middenbeemster vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Middenbeemster? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten check je alles over de verschillende soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Middenbeemster!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-middenbeemster-1462

Vloerverwarming laten leggen in Middenbeemster

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zodoende heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, laminaat, PVC, tegels, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Middenbeemster eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon ontvang jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Purmerend en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs nabij Middenbeemster

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is mede afhankelijk van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In het volgende schema bieden we meer details over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt steeds populairder. Vooral bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Middenbeemster.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant, Remeha.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Therminon, Danfoss, Technea, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Middenbeemster

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Middenbeemster

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Middenbeemster.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een slimme wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Middenbeemster komen uit tussen de €1150,00 tot €2500,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door diverse werkzaamheden. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Middenbeemster (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€770 – €785
25 m2€925 – €1275€950 – €1450
45 m2€2275 – €2800€2600 – €3200
60 – 70 m2€3700 – €4425€4075 – €4750
85 m2 +€5100 – €5750€5750 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere types werken minder goed. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema tref je een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Middenbeemster? Onderstaand check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Wijdewormer, Noordbeemster en Watergang.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Purmerend is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.beemster.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Middenbeemster?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.950 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Middenbeemster, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1462.

Plaats een reactie