Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westbeemster vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Westbeemster? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal bieden wij bruikbare informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westbeemster!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-westbeemster-1464

Vloerverwarming laten leggen in Westbeemster

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door die keuze heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, woonkamer, toilet, berging / schuur, gang. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, vinyl, parket, tapijt, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Westbeemster eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail bieden wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Purmerend en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven regio Westbeemster

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming tref je meer over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Westbeemster.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, AWB, Nefit, ATAG, Intergas.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Westbeemster

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Westbeemster

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Westbeemster.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Westbeemster schommelen tussen de €975,00 tot €2250,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei zaken. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westbeemster (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€775 – €790
25 m2€950 – €1300€1125 – €1550
40 m2€2225 – €2875€2525 – €3250
60 – 65 m2€3725 – €4425€4075 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5725€5700 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Advies: sommige vloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand bieden we stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westbeemster? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Middenbeemster, Kwadijk en Zuidoostbeemster.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Purmerend is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.beemster.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Westbeemster?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €975 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.450 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het soort systeem (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het gewenste model, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westbeemster, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1464.

Plaats een reactie