Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lichtenvoorde vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Lichtenvoorde? Het is een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten bieden wij bruikbare informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Lichtenvoorde!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-lichtenvoorde-7131

Vloerverwarming laten leggen in Lichtenvoorde

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In die situatie ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, toilet, keuken, slaapkamer, berging / schuur, badkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende keuzes zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, parket, laminaat, PVC, tegels, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Lichtenvoorde alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) sturen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Oost Gelre en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installateurs nabij Lichtenvoorde

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en budget. In het onderstaande blok vind je meer details over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Lichtenvoorde.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Nefit, Remeha, Intergas.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Lichtenvoorde

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Lichtenvoorde

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Lichtenvoorde.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Lichtenvoorde komen uit tussen de €1200,00 – €2050,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van veel werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzes die de prijzen bepalen: het type systeem, de grootte van de kamer, de legwijze en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lichtenvoorde (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€750 – €780
20 m2€800 – €1300€975 – €1625
50 m2€2300 – €2825€2500 – €3350
60 – 70 m2€3775 – €4500€4175 – €4875
90 m2 +€5250 – €5750€5550 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, wapening, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder verstrekken we samengevat praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lichtenvoorde? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Winterswijk Corle, Vragender en Winterswijk Brinkheurne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oost Gelre is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.oostgelre.nl). Voor verduurzaming producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Lichtenvoorde?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de gewenste installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gewenste systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lichtenvoorde, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7130, 7131, 7132.

Plaats een reactie