Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Warnsveld vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Warnsveld? Het is een slim verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal check je uitgebreide informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Warnsveld!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-warnsveld-7231

Vloerverwarming laten leggen in Warnsveld

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de gang, woonkamer, keuken, berging / schuur, badkamer, toilet. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tapijt, tegels, laminaat, PVC, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Warnsveld vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Zutphen en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Warnsveld

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem heeft te maken met een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Warnsveld.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder risico op barsten.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Therminon, WTH, Technea, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Warnsveld

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Warnsveld

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Warnsveld.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Warnsveld liggen rond de €1175,00 tot €2225,00. De precieze kosten worden bepaald door meerdere factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In het volgende schema vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Warnsveld (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€770 – €810
20 – 25 m2€900 – €1275€1050 – €1650
50 m2€2200 – €2900€2650 – €3375
65 – 70 m2€3750 – €4475€4150 – €4900
80 m2 +€5100 – €5725€5500 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand vind je in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Warnsveld? Op deze pagina check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Bronkhorst, Vierakker en Olburgen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Zutphen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.zutphen.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Warnsveld?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.150 voor 15 m2 tot wel €6.450 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het geselecteerde model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type product, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Warnsveld, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7230, 7231, 7232.

Plaats een reactie