Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Groenlo vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Groenlo? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je nuttige informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Groenlo!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-groenlo-7141

Vloerverwarming laten leggen in Groenlo

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zodoende heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, berging / schuur, woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen installaties zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, PVC, vinyl, linoleum, tapijt, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Groenlo vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon delen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oost Gelre en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming installatiebedrijven regio Groenlo

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder tref je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Groenlo.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, Intergas, Nefit, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, e-Heat, Magnum, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Groenlo

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Groenlo

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Groenlo.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Groenlo komen uit tussen de €1125,00 tot €1850,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. veel zaken. Zo is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Groenlo (update zondag, 21 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€770 – €790
20 m2€950 – €1225€1100 – €1500
40 – 45 m2€2300 – €2850€2600 – €3325
60 – 70 m2€3725 – €4400€4075 – €4725
80 – 85 m2€5100 – €5675€5525 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, tackerplaten, draadmatten, verdeler, noppenplaten, thermostaat en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Let op: sommige types werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna tref je stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Groenlo? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Zieuwent, Eibergen en Harreveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oost Gelre heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oostgelre.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Groenlo?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €975 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.000 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het type installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Groenlo, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7140, 7141, 7142.

Plaats een reactie