Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mariënvelde vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Mariënvelde? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij alles over de hedendaagse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Mariënvelde!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-marienvelde-7263

Vloerverwarming laten leggen in Mariënvelde

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zo weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer, gang, keuken. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen soorten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen is een infrarood product ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als tegels, linoleum, laminaat, parket, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Mariënvelde op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oost Gelre en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Mariënvelde

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna bieden we meer details over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Mariënvelde.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Nefit, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Therminon, e-Heat, Danfoss, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Mariënvelde

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Mariënvelde

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Mariënvelde.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Mariënvelde liggen tussen de €1175,00 – €2200,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei werkzaamheden. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In het volgende blok delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mariënvelde (update zaterdag, 13 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€750 – €810
20 – 25 m2€900 – €1200€1150 – €1500
50 m2€2225 – €2900€2500 – €3300
70 m2€3750 – €4500€4125 – €4825
80 m2 +€5225 – €5750€5625 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, wapening, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Let op: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna bekijk je een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mariënvelde? Hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Keijenborg, Borculo en Hengelo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Oost Gelre is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.oostgelre.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Mariënvelde?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €900 voor 10 m2 tot zeker €6.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort product (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mariënvelde, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7263.

Plaats een reactie