Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zieuwent vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Zieuwent? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts vind je nuttige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zieuwent!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-zieuwent-7136

Vloerverwarming laten leggen in Zieuwent

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Met een professional weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, keuken, gang, badkamer, slaapkamer, woonkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen systemen zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, laminaat, linoleum, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zieuwent alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oost Gelre en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming vakmannen regio Zieuwent

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en budget. In de lijst hierna tref je bruikbare informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Zieuwent.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, Remeha, Nefit, ATAG.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Danfoss, WTH, Magnum, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Zieuwent

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zieuwent

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Zieuwent.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zieuwent liggen tussen de €1275,00 tot €2025,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zieuwent (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€770 – €790
25 m2€850 – €1300€1075 – €1575
40 m2€2225 – €2825€2675 – €3300
60 m2€3775 – €4425€4000 – €4750
80 – 90 m2€5125 – €5775€5550 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, verdeler, wapening, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna delen we een toelichting / extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zieuwent? In de tabel hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Vragender, Lievelde en Lichtenvoorde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Oost Gelre is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.oostgelre.nl). Voor groene energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zieuwent?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.125 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.650 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zieuwent, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7136.

Plaats een reactie