Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vragender vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Vragender? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal delen we uitgebreide informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vragender!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-vragender-7134

Vloerverwarming laten leggen in Vragender

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de woonkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer, toilet. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, PVC, parket, linoleum, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Vragender op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Oost Gelre en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming experts omgeving Vragender

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de volgende bullets bieden we meer over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Vragender.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, ATAG, AWB, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea, Magnum, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Vragender

Het elektrische systeem werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Vragender

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Vragender.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vragender liggen tussen de €1200,00 – €1825,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van diverse werkzaamheden. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vragender (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€770 – €785
20 – 25 m2€800 – €1350€975 – €1475
40 – 45 m2€2300 – €2825€2525 – €3300
65 – 70 m2€3700 – €4375€4025 – €4775
80 – 85 m2€5225 – €5675€5625 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema bieden we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vragender? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Bredevoort, Harreveld en Winterswijk Corle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oost Gelre bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.oostgelre.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Vragender?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het soort product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vragender, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7134.

Plaats een reactie