Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wesepe vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Wesepe? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform vind je nuttige informatie over de diverse soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wesepe!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-wesepe-8124

Vloerverwarming laten leggen in Wesepe

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. In die situatie heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer, gang. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare producten zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als vinyl, linoleum, PVC, parket, tapijt, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Wesepe zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Olst-Wijhe en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming installateurs omgeving Wesepe

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok vertellen we nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Met name als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Wesepe.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Therminon, Warmup, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Wesepe

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wesepe

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Wesepe.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wesepe komen uit tussen de €1075,00 tot €1850,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wesepe (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€770 – €805
20 – 25 m2€850 – €1250€975 – €1650
40 – 50 m2€2250 – €2750€2625 – €3275
60 – 70 m2€3800 – €4500€4175 – €4875
80 – 85 m2€5250 – €5675€5600 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler, draadmatten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder bekijk je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wesepe? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Nieuw Heeten, Wijhe en Heeten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Olst-Wijhe is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.olst-wijhe.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wesepe?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.375 voor 10 m2 oplopend tot €5.750 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van het soort systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wesepe, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8121, 8124.

Plaats een reactie