Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Olst vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Olst? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina check je alles over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Olst!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-olst-8121

Vloerverwarming laten leggen in Olst

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Met een professional mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, woonkamer, gang, keuken, slaapkamer, toilet. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen types zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, linoleum, vinyl, laminaat, PVC, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Olst eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail delen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Olst-Wijhe en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Olst

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema bekijk je meer info over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt steeds populairder. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Olst.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Magnum, Therminon, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Olst

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Olst

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Olst.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Olst liggen rond de €975,00 tot €1850,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. meerdere zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende blok delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Olst (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€770 – €780
25 m2€875 – €1200€1075 – €1500
45 m2€2275 – €2850€2500 – €3225
70 m2€3750 – €4375€4200 – €4900
85 m2 +€5100 – €5775€5675 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema lees je stapsgewijs praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Olst? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Heeten, Wesepe en Broekland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Olst-Wijhe is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.olst-wijhe.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Olst?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.500 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het type product, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Olst, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8120, 8121.

Plaats een reactie