Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Marle vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Marle? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal verstrekken we uitgebreide informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Marle!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-marle-8198

Vloerverwarming laten leggen in Marle

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met een professional heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, berging / schuur, toilet, keuken, gang. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, linoleum, parket, PVC, laminaat, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Marle op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Olst-Wijhe en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installateurs regio Marle

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets tref je details over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. Vooral bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Marle.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, ATAG, Bosch, Remeha, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Marle

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Marle

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Marle.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Marle liggen op gemiddeld €925,00 – €2450,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende onderdelen. Om te beginnen maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Marle (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€755 – €785
25 m2€925 – €1200€1075 – €1575
50 m2€2350 – €2775€2500 – €3250
60 m2€3775 – €4350€4150 – €4825
80 m2 +€5150 – €5725€5600 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: enkele vloeren werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand verstrekken we stapsgewijs de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Marle? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Veessen, Swifterbant en Vorchten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Olst-Wijhe is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.olst-wijhe.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Marle?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type installatie, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Marle, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8198.

Plaats een reactie