Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Molenhoek vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Molenhoek? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je nuttige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Molenhoek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-molenhoek-6584

Vloerverwarming laten leggen in Molenhoek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In dat geval ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, gang, slaapkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste systemen zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, laminaat, tapijt, linoleum, vinyl, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Molenhoek zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) bieden we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Mook en Middelaar en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Molenhoek

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze hangt af van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en budget. In de volgende bullets bekijk je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Molenhoek.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Vaillant, ATAG, Bosch, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Molenhoek

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Molenhoek

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Molenhoek.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Molenhoek liggen tussen de €925,00 tot €2300,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allemaal onderdelen. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Molenhoek (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€770 – €790
20 – 25 m2€850 – €1300€1100 – €1600
40 – 50 m2€2250 – €2825€2575 – €3350
70 m2€3850 – €4425€4175 – €4800
85 m2 +€5125 – €5800€5625 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, thermostaat, wapening, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: enkele afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een professional of showroom. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok check je in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Molenhoek? In het gedeelte hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Kekerdom, Mook en Leuth.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Mook en Middelaar is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.mookenmiddelaar.nl). Voor groene energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Molenhoek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.250 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.000 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gewenste product (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het soort product, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Molenhoek, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6584.

Plaats een reactie