Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterwolde vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Oosterwolde? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten vertellen we je nuttige informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterwolde!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-oosterwolde-8097

Vloerverwarming laten leggen in Oosterwolde

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Daardoor is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan berging / schuur, keuken, badkamer, gang, woonkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende keuzes zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, tegels, laminaat, PVC, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oosterwolde op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail ontvang jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Oldebroek en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming specialisten regio Oosterwolde

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bieden we meer uitleg over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oosterwolde.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Bosch, Remeha, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Danfoss, WTH, Warmup, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Oosterwolde

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oosterwolde

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oosterwolde.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een goedkope manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterwolde komen uit tussen de €1300,00 – €1950,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allerlei werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende schema kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterwolde (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€770 – €805
20 m2€925 – €1350€1000 – €1650
40 m2€2250 – €2875€2500 – €3375
65 m2€3725 – €4350€4150 – €4825
85 – 90 m2€5200 – €5650€5600 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, wapening, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar en arbeid (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna bekijk je kort en bondig de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterwolde? Op deze pagina bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hattemerbroek, Luttenberg en Wezep.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Oldebroek is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.oldebroek.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oosterwolde?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.075 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.050 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gekozen product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterwolde, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8097.

Plaats een reactie