Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordeinde vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Noordeinde? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website bieden wij handige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noordeinde!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-noordeinde-8079

Vloerverwarming laten leggen in Noordeinde

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In die situatie heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, slaapkamer, badkamer, toilet, keuken, gang. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende types zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, linoleum, tapijt, vinyl, parket, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Noordeinde eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Oldebroek en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten nabij Noordeinde

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. Hieronder vind je meer over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Met name als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Noordeinde.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Intergas, AWB, Bosch, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Noordeinde

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Noordeinde

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Noordeinde.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordeinde komen uit tussen de €1250,00 tot €2400,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordeinde (update donderdag, 23 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€765 – €785
25 m2€850 – €1350€1100 – €1575
45 m2€2300 – €2750€2600 – €3250
60 m2€3825 – €4375€4200 – €4825
80 m2 +€5250 – €5650€5500 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplaten en arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: enkele soorten zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna lees je samengevat de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordeinde? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Vierhouten, t Harde en Elspeet.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Oldebroek krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.oldebroek.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Noordeinde?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.100 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs is afhankelijk van het soort systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het type systeem, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordeinde, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8079.

Plaats een reactie