Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hattemerbroek vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Hattemerbroek? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site bekijk je uitgebreide informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hattemerbroek!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-hattemerbroek-8094

Vloerverwarming laten leggen in Hattemerbroek

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Zodoende weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, toilet, keuken, gang, slaapkamer, badkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, laminaat, tegels, parket, linoleum, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hattemerbroek alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon bieden we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Oldebroek en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Hattemerbroek

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze hangt af van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vertellen we aanvullende details over de relevante systemen en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hattemerbroek.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Remeha, Bosch, Nefit, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Danfoss, Warmup, Technea, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Hattemerbroek

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hattemerbroek

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hattemerbroek.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hattemerbroek schommelen tussen de €1200,00 tot €2450,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hattemerbroek (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€755 – €810
20 m2€875 – €1325€1050 – €1500
45 m2€2250 – €2750€2525 – €3325
60 – 65 m2€3725 – €4425€4125 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5800€5525 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bieden we overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hattemerbroek? Hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Doornspijk, t Loo en t Harde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Oldebroek kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.oldebroek.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hattemerbroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor 10-15 m2 tot zeker €6.300 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hattemerbroek, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8094.

Plaats een reactie