Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geersdijk vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Geersdijk? Het gaat om een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je praktische informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Geersdijk!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-geersdijk-4494

Vloerverwarming laten leggen in Geersdijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Op die manier is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur, toilet. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste keuzes zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als PVC, tegels, parket, linoleum, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Geersdijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Per mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Noord-Beveland en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Geersdijk

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en budget. Hieronder tref je details over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Geersdijk.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouwsysteem

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, Danfoss, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Geersdijk

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Geersdijk

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Geersdijk.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een voordelige verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Geersdijk komen uit tussen de €1025,00 – €1875,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door meerdere aspecten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geersdijk (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€775 – €790
20 – 25 m2€900 – €1250€975 – €1450
40 m2€2250 – €2900€2550 – €3200
65 – 70 m2€3775 – €4425€4050 – €4775
80 – 85 m2€5225 – €5675€5600 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: sommige vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand check je in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geersdijk? Onderstaand vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Wissenkerke, Oostburg en Colijnsplaat.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Noord-Beveland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.noord-beveland.nl). Voor groene producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Geersdijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geersdijk, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4494.

Plaats een reactie