Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kortgene vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Kortgene? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bekijk je praktische informatie over de bekendste typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kortgene!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-kortgene-4484

Vloerverwarming laten leggen in Kortgene

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, toilet, badkamer. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende producten zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, vinyl, tapijt, laminaat, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Kortgene op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Noord-Beveland en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming experts regio Kortgene

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Kortgene.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Magnum, Technea, e-Heat, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Kortgene

De elektrische variant werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kortgene

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Kortgene.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een duurzame wijze opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kortgene kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2450,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allerlei aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kortgene (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€765 – €805
20 – 25 m2€850 – €1325€1000 – €1475
50 m2€2200 – €2900€2575 – €3375
65 – 70 m2€3775 – €4400€4050 – €4750
80 – 85 m2€5225 – €5775€5600 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, verdeler, draadmatten, tackerplaten en uurloon (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Advies: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna bieden we overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kortgene? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Wilhelminadorp, Kats en Kattendijke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Noord-Beveland heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.noord-beveland.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Kortgene?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.325 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.350 voor een groter huis (100 m2). De prijs kom tot stand door het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het type product, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kortgene, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4484.

Plaats een reactie