Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Colijnsplaat vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Colijnsplaat? Het is een verwarmingstype die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten vertellen we je handige informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Colijnsplaat!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-colijnsplaat-4486

Vloerverwarming laten leggen in Colijnsplaat

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. In die situatie ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, keuken, slaapkamer, gang, toilet, berging / schuur. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare keuzes zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, tegels, PVC, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Colijnsplaat vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post sturen wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Noord-Beveland en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Colijnsplaat

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt hangt af van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok tref je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Colijnsplaat.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Colijnsplaat

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Colijnsplaat

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Colijnsplaat.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een duurzame manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Colijnsplaat liggen rond de €1050,00 – €2150,00. Accurate kostenramingen hangen af van veel aspecten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Colijnsplaat (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€760 – €785
20 m2€825 – €1200€1025 – €1575
40 m2€2275 – €2775€2700 – €3400
65 – 70 m2€3750 – €4450€4000 – €4775
80 – 90 m2€5150 – €5650€5725 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Notitie: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna delen we in het kort praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Colijnsplaat? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Kortgene, Wissenkerke en Kloetinge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Noord-Beveland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.noord-beveland.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Colijnsplaat?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gekozen product, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Colijnsplaat, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4486.

Plaats een reactie