Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kats vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Kats? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal vertellen we je bruikbare informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Kats!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-kats-4485

Vloerverwarming laten leggen in Kats

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Op die manier mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, keuken, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen systemen zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. Soms is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, laminaat, PVC, vinyl, tapijt, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Kats zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Noord-Beveland en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Kats

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. Hieronder tref je aanvullende details over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Kats.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, AWB, Intergas, Nefit, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Danfoss, Therminon, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Kats

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kats

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kats.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een slimme manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kats liggen op gemiddeld €950,00 tot €2025,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere onderdelen die prijsbepalend zijn: het type installatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kats (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€750 – €780
25 m2€825 – €1200€1025 – €1500
40 – 45 m2€2325 – €2900€2650 – €3275
70 m2€3700 – €4425€4000 – €4900
90 m2 +€5175 – €5700€5550 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige types geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een expert of winkel. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder check je in het kort de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kats? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Kloetinge, Colijnsplaat en Wilhelminadorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Noord-Beveland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.noord-beveland.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Kats?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het type product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het type model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kats, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4485.

Plaats een reactie