Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wissenkerke vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Wissenkerke? Dit is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site check je veel info over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Wissenkerke!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-wissenkerke-4491

Vloerverwarming laten leggen in Wissenkerke

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Daardoor heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld gang, berging / schuur, keuken, slaapkamer, woonkamer, badkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende producten zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, parket, tapijt, vinyl, laminaat, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Wissenkerke zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Noord-Beveland en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming experts regio Wissenkerke

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna bieden we handige informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Wissenkerke.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas, Bosch, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Therminon, Warmup, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Wissenkerke

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Wissenkerke

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Wissenkerke.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wissenkerke schommelen tussen de €1075,00 tot €2025,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende blok verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wissenkerke (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€765 – €785
20 – 25 m2€900 – €1300€1100 – €1600
45 – 50 m2€2250 – €2825€2500 – €3300
65 m2€3850 – €4450€4075 – €4825
80 – 85 m2€5125 – €5700€5525 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat en arbeid (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Let op: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder vind je in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wissenkerke? Op deze pagina delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Kats, Kamperland en Kortgene.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Noord-Beveland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.noord-beveland.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wissenkerke?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.800 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie hangt sterk af van het type product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het geselecteerde model, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wissenkerke, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4490, 4491.

Plaats een reactie