Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kamperland vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Kamperland? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts lees je alles over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kamperland!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-kamperland-4493

Vloerverwarming laten leggen in Kamperland

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In die situatie weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verhelderen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, badkamer, woonkamer, slaapkamer, gang, keuken. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, linoleum, vinyl, laminaat, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Kamperland zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon ontvang je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Noord-Beveland en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Kamperland

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok check je aanvullende informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Kamperland.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Een relatief goedkope manier.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, Nefit, Vaillant, ATAG.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, Technea, Magnum, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Kamperland

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kamperland

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Kamperland.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kamperland liggen tussen de €1275,00 – €2425,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. verschillende facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kamperland (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€755 – €790
25 m2€950 – €1250€1075 – €1600
45 – 50 m2€2225 – €2875€2550 – €3300
60 m2€3725 – €4375€4150 – €4775
80 – 85 m2€5250 – €5775€5725 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat en uurloon (provincie Zeeland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Let op: sommige soorten geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok tref je in het kort de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kamperland? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Colijnsplaat, Geersdijk en Kats.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Noord-Beveland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.noord-beveland.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Kamperland?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor 15 m2 tot zeker €5.650 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kamperland, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4493.

Plaats een reactie