Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Naarden vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Naarden? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal vertellen we je veel info over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Naarden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-naarden-1411

Vloerverwarming laten leggen in Naarden

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met die beslissing heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, toilet, badkamer. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende systemen zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, tegels, vinyl, PVC, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Naarden vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Gooise Meren en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Naarden

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In het onderstaande blok bekijk je handige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Naarden.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, ATAG, Bosch, Vaillant, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Technea, Danfoss, WTH, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Naarden

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Naarden

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Naarden.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een innovatieve manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Naarden liggen tussen de €1075,00 tot €1900,00. De exacte kosten komen tot stand door allemaal zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Naarden (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€750 – €795
20 – 25 m2€900 – €1350€1100 – €1525
45 m2€2200 – €2850€2700 – €3375
60 m2€3725 – €4450€4075 – €4725
85 m2 +€5125 – €5650€5650 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Belangrijk: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een professional of showroom. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna vind je stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Naarden? In het gedeelte hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Muiderberg, De Kwakel en Muiden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Gooise Meren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gooisemeren.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Naarden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.200 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.150 voor 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het type systeem (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het type installatie, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Naarden, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1410, 1411, 1412.

Plaats een reactie