Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Simonshaven vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Simonshaven? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina bieden wij alles over de huidige vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Simonshaven!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-simonshaven-3212

Vloerverwarming laten leggen in Simonshaven

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, slaapkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare producten zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, tapijt, vinyl, laminaat, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Simonshaven zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail ontvang je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Nissewaard en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Simonshaven

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem komt tot stand door jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna check je aanvullende informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Simonshaven.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouw-installatie

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, WTH, Technea, Magnum, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Simonshaven

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Simonshaven

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Simonshaven.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een voordelige manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Simonshaven liggen op gemiddeld €1075,00 tot €2225,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Simonshaven (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€775 – €800
20 – 25 m2€900 – €1200€1150 – €1650
45 – 50 m2€2250 – €2775€2525 – €3225
65 – 70 m2€3750 – €4425€4025 – €4875
80 m2 +€5125 – €5725€5625 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand tref je een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Simonshaven? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hekelingen, Zuidland en Spijkenisse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Nissewaard is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.nissewaard.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Simonshaven?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.050 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort systeem (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Simonshaven, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3212.

Plaats een reactie