Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudenhoorn vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Oudenhoorn? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site lees je veel info over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudenhoorn!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oudenhoorn-3227

Vloerverwarming laten leggen in Oudenhoorn

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan woonkamer, keuken, gang, toilet, berging / schuur, badkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, linoleum, parket, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oudenhoorn eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post sturen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Nissewaard en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming experts regio Oudenhoorn

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en budget. In de volgende bullets bekijk je aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Oudenhoorn.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Therminon, Danfoss, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Oudenhoorn

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oudenhoorn

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oudenhoorn.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een voordelige manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudenhoorn schommelen tussen de €925,00 – €2000,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door veel werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele zaken die prijsbepalend zijn: het type installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudenhoorn (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€755 – €785
25 m2€900 – €1275€1075 – €1575
40 – 45 m2€2200 – €2825€2500 – €3275
60 – 65 m2€3725 – €4350€4050 – €4850
80 m2 +€5125 – €5675€5750 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaat, verdeler, noppenplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Belangrijk: diverse afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna bieden we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudenhoorn? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Abbenbroek, Vierpolders en Zuidland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nissewaard is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.nissewaard.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oudenhoorn?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.325 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudenhoorn, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3227.

Plaats een reactie