Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hekelingen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hekelingen? Dit is een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site delen we bruikbare informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en de kosten. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Hekelingen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-hekelingen-3209

Vloerverwarming laten leggen in Hekelingen

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de keuken, badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tapijt, parket, PVC, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hekelingen vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Nissewaard en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Hekelingen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem komt tot stand door verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. Hieronder vertellen we aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hekelingen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, ATAG, Intergas, Vaillant.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, WTH, Therminon, Danfoss, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hekelingen

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Hekelingen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hekelingen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hekelingen komen uit tussen de €1175,00 tot €1825,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige zaken die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hekelingen (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€765 – €805
20 – 25 m2€825 – €1350€975 – €1500
45 m2€2275 – €2825€2600 – €3375
60 – 70 m2€3700 – €4375€4075 – €4850
80 – 85 m2€5200 – €5725€5700 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaat en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder lees je in het kort aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hekelingen? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Maasvlakte Rotterdam, Geervliet en Europoort Rotterdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Nissewaard kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.nissewaard.nl). Voor duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hekelingen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €975 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hekelingen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3205, 3209.

Plaats een reactie