Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spijkenisse vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Spijkenisse? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform bieden wij nuttige informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Spijkenisse!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-spijkenisse-3200

Vloerverwarming laten leggen in Spijkenisse

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de gang, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, badkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire types zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, laminaat, tegels, linoleum, tapijt, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Spijkenisse zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Nissewaard en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Spijkenisse

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en budget. In het volgende schema vertellen we aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds populairder. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Spijkenisse.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit, Bosch.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Technea, WTH, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Spijkenisse

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Spijkenisse

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Spijkenisse.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een goedkope manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Spijkenisse liggen op gemiddeld €1275,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere zaken. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spijkenisse (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€765 – €785
20 m2€800 – €1350€1100 – €1650
40 – 50 m2€2350 – €2875€2575 – €3200
65 – 70 m2€3700 – €4475€4050 – €4750
80 – 85 m2€5100 – €5700€5550 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Notitie: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema lees je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spijkenisse? In het gedeelte hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Europoort Rotterdam, Hekelingen en Botlek Rotterdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Nissewaard is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.nissewaard.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Spijkenisse?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor 15 m2 oplopend tot €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Middels vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spijkenisse, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3199, 3200, 3201, 3202, 3203, 3204, 3205, 3206, 3207, 3208.

Plaats een reactie