Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heenvliet vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Heenvliet? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site ontdek je uitgebreide informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heenvliet!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-heenvliet-3218

Vloerverwarming laten leggen in Heenvliet

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Daardoor weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, badkamer, gang, woonkamer, keuken. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tapijt, laminaat, PVC, parket, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Heenvliet alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Op jouw mail ontvang jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Nissewaard en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Heenvliet

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is hangt af van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets bekijk je meer info over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Heenvliet.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, Remeha, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat, WTH0Heenvliet

  Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Heenvliet

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Heenvliet.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een duurzame manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Heenvliet variëren tussen de €975,00 – €2100,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van velerlei onderdelen. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heenvliet (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€750 – €810
20 m2€875 – €1325€1050 – €1500
50 m2€2200 – €2875€2700 – €3400
60 – 65 m2€3700 – €4375€4000 – €4750
85 m2 +€5175 – €5675€5725 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Let op: enkele types werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder bieden we samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heenvliet? Hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Zuidland, Oudenhoorn en Simonshaven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Nissewaard is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.nissewaard.nl). Voor verduurzaming producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heenvliet?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gekozen model (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heenvliet, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3218.

Plaats een reactie