Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geervliet vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Geervliet? Dit is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site bieden wij alles over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Geervliet!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-geervliet-3211

Vloerverwarming laten leggen in Geervliet

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Op die manier heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, gang. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerbedekking zoals parket, linoleum, vinyl, PVC, laminaat, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Geervliet zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Nissewaard en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Geervliet

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder lees je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Geervliet.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Intergas, AWB, Nefit.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Warmup, e-Heat, Magnum, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Geervliet

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Geervliet

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Geervliet.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Geervliet liggen op gemiddeld €1100,00 tot €1900,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geervliet (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€750 – €790
20 – 25 m2€925 – €1225€1150 – €1500
45 m2€2225 – €2875€2525 – €3200
60 – 65 m2€3850 – €4375€4050 – €4750
85 – 90 m2€5250 – €5775€5700 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, thermostaat, noppenplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Tip: diverse afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna vind je kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geervliet? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Spijkenisse, Simonshaven en Maasvlakte Rotterdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Nissewaard ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.nissewaard.nl). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Geervliet?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €750 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.000 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het soort installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het gekozen model, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geervliet, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3211.

Plaats een reactie