Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noorden vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Noorden? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina lees je nuttige informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Noorden!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-noorden-2431

Vloerverwarming laten leggen in Noorden

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door die keuze heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, keuken, gang, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, laminaat, tapijt, vinyl, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Noorden zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail delen we gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Nieuwkoop en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Noorden

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. Hieronder tref je aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Noorden.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, AWB, Nefit, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Noorden

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Noorden

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Noorden.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een slimme wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Noorden schommelen tussen de €1175,00 – €1950,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door verschillende onderdelen. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In het volgende blok tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noorden (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€755 – €805
25 m2€825 – €1300€1025 – €1650
45 m2€2225 – €2775€2675 – €3375
65 – 70 m2€3750 – €4475€4150 – €4750
80 – 90 m2€5100 – €5650€5700 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder delen we in het kort extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noorden? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Bodegraven, Zevenhoven en Koudekerk aan den Rijn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Nieuwkoop ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.nieuwkoop.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Noorden?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type systeem, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noorden, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2430, 2431, 2432.

Plaats een reactie