Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwveen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Nieuwveen? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts verstrekken we praktische informatie over de verschillende typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-nieuwveen-2441

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwveen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Zo weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan delen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, toilet, keuken, badkamer, gang, slaapkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, parket, PVC, laminaat, tapijt, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nieuwveen vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail sturen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Nieuwkoop en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Nieuwveen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming bekijk je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Nieuwveen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Warmup, Technea, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Nieuwveen

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nieuwveen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwveen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een duurzame manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwveen liggen tussen de €1225,00 tot €2225,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allerlei facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwveen (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€755 – €810
20 m2€800 – €1200€1150 – €1550
40 m2€2325 – €2825€2675 – €3400
70 m2€3725 – €4425€4175 – €4850
85 – 90 m2€5225 – €5800€5550 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, wapening, verdeler, draadmatten, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Tip: meerdere soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand bekijk je in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwveen? Onderstaand check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Noorden, Aarlanderveen en Nieuwerbrug aan den Rijn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Nieuwkoop is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.nieuwkoop.nl). Voor groene producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwveen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2440, 2441.

Plaats een reactie