Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ter Aar vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Ter Aar? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts bieden wij nuttige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ter Aar!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-ter-aar-2461

Vloerverwarming laten leggen in Ter Aar

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken, toilet, gang. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare producten zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tapijt, PVC, tegels, laminaat, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ter Aar eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Nieuwkoop en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming experts nabij Ter Aar

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema delen we meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ter Aar.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Magnum, Technea, Warmup, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Ter Aar

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ter Aar

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ter Aar.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ter Aar variëren tussen de €975,00 tot €1875,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende aspecten. Zo maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ter Aar (update vrijdag, 24 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€755 – €790
20 – 25 m2€825 – €1325€1125 – €1525
40 – 50 m2€2325 – €2750€2625 – €3325
70 m2€3700 – €4375€4075 – €4900
80 – 85 m2€5150 – €5775€5575 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, draadmatten, noppenplaten, wapening, thermostaat, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Disclaimer: sommige types zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok tref je overzichtelijk praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ter Aar? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Nieuwveen, Rijnsaterwoude en Zevenhoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nieuwkoop krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.nieuwkoop.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ter Aar?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €725 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.200 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gewenste product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ter Aar, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2460, 2461.

Plaats een reactie