Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zevenhoven vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Zevenhoven? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij praktische informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zevenhoven!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-zevenhoven-2435

Vloerverwarming laten leggen in Zevenhoven

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. In dat geval is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan toilet, slaapkamer, woonkamer, badkamer, berging / schuur, keuken. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, linoleum, laminaat, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zevenhoven zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail sturen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Nieuwkoop en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten regio Zevenhoven

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vind je aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt steeds populairder. In situaties bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Zevenhoven.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Bosch, Intergas, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Danfoss, Technea, WTH, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Zevenhoven

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zevenhoven

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zevenhoven.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zevenhoven liggen op gemiddeld €950,00 – €2225,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door veel factoren. Zo is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zevenhoven (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€755 – €790
20 – 25 m2€850 – €1275€1100 – €1575
40 – 50 m2€2350 – €2825€2525 – €3300
60 – 70 m2€3850 – €4475€4050 – €4800
90 m2 +€5175 – €5700€5750 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zevenhoven? Onderstaand tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nieuwerbrug aan den Rijn, Nieuwveen en Bodegraven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nieuwkoop is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.nieuwkoop.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zevenhoven?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor 10-15 m2 tot zeker €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door het soort systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zevenhoven, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2435.

Plaats een reactie