Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Woerdense Verlaat vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Woerdense Verlaat? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je handige informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Woerdense Verlaat!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-woerdense-verlaat-3652

Vloerverwarming laten leggen in Woerdense Verlaat

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, toilet, gang. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als PVC, laminaat, tegels, tapijt, parket, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Woerdense Verlaat zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Nieuwkoop en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming experts nabij Woerdense Verlaat

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je meer details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Woerdense Verlaat.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Intergas, AWB, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Magnum, Warmup, Danfoss, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Woerdense Verlaat

Een elektrische installatie werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Woerdense Verlaat

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Woerdense Verlaat.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een voordelige manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Woerdense Verlaat kost globaal gezien tussen de €1225,00 tot €1850,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allemaal aspecten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die prijsbepalend zijn: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In het volgende schema vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Woerdense Verlaat (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€770 – €810
20 – 25 m2€925 – €1200€1025 – €1650
40 m2€2300 – €2825€2500 – €3300
60 – 70 m2€3825 – €4450€4100 – €4900
90 m2 +€5125 – €5725€5725 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, wapening, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Woerdense Verlaat? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Waverveen, Austerlitz en Vinkeveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Nieuwkoop bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.nieuwkoop.nl). Voor vergroenings installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Woerdense Verlaat?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.850 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gewenste model, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Woerdense Verlaat, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3651, 3652, 3653.

Plaats een reactie