Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Okkenbroek vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Okkenbroek? Dit is een vorm van centrale verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal vind je veel info over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Okkenbroek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-okkenbroek-7435

Vloerverwarming laten leggen in Okkenbroek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met een professional is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de gang, keuken, badkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende soorten zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een oude dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tapijt, linoleum, PVC, tegels, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Okkenbroek zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief sturen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Deventer en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming specialisten omgeving Okkenbroek

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok delen we aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Okkenbroek.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, Remeha, Nefit, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, e-Heat, Magnum, WTH, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Okkenbroek

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Okkenbroek

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Okkenbroek.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Okkenbroek liggen op gemiddeld €1150,00 tot €2225,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. verschillende werkzaamheden. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Okkenbroek (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€775 – €800
25 m2€850 – €1350€1125 – €1525
45 – 50 m2€2250 – €2900€2675 – €3325
65 – 70 m2€3725 – €4450€4150 – €4700
80 – 90 m2€5125 – €5650€5750 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of winkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna check je stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Okkenbroek? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Schalkhaar, Bathmen en Diepenveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Deventer is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.deventer.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Okkenbroek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het soort product, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Okkenbroek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7435.

Plaats een reactie