Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schijndel vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Schijndel? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij uitgebreide informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Schijndel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-schijndel-5481

Vloerverwarming laten leggen in Schijndel

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Met een professional weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de toilet, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste installaties zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, vinyl, tapijt, PVC, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Schijndel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Meierijstad en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Schijndel

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. Hieronder delen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Schijndel.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Schijndel

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Schijndel

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Schijndel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een voordelige manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schijndel liggen rond de €1125,00 – €2300,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door verschillende onderdelen. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schijndel (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€755 – €790
20 m2€900 – €1225€1050 – €1600
45 m2€2200 – €2900€2625 – €3225
65 – 70 m2€3850 – €4450€4150 – €4900
80 – 90 m2€5200 – €5800€5525 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder check je stapsgewijs extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schijndel? In het onderstaande overzicht check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Heeswijk-Dinther, Sint-Oedenrode en Loosbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Meierijstad kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.meierijstad.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Schijndel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.425 voor 10-15 m2 tot zeker €6.100 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt bepaald door het type systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gekozen product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schijndel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5480, 5481, 5482.

Plaats een reactie