Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Erp vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Erp? Het gaat om een type verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je nuttige informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Erp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-erp-5469

Vloerverwarming laten leggen in Erp

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. In dat geval heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, gang, woonkamer, toilet, keuken, badkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende types zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, vinyl, tapijt, parket, linoleum, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Erp alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Meierijstad en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Erp

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vind je informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Erp.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, AWB, Vaillant, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Magnum, Warmup, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Erp

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Erp

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Erp.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Erp kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €2150,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door allemaal factoren. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Erp (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€765 – €810
20 – 25 m2€800 – €1200€1075 – €1650
45 – 50 m2€2200 – €2875€2600 – €3350
65 m2€3775 – €4350€4100 – €4750
85 – 90 m2€5175 – €5750€5500 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, wapening, noppenplaten, verdeler en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder bekijk je in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Erp? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Wilbertoord, Loosbroek en Sint Hubert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Meierijstad heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.meierijstad.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Erp?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gewenste model, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Erp, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5469.

Plaats een reactie